Spis treści
- 1. Słodkie przekąski
- Sos jabłkowy
- Esencja waniliowa
- Gofry z mąki pełnoziarnistej
- Naleśniki z serem zapiekane w musie jabłkowym
- Zapiekane naleśniki z serem
- Naleśniki zapiekane w masie jajeczno-śmietanowej
- Jabłka w cieście
- Placuszki z płatków owsianych
- Placki orzechowo-jabłkowe
- Napój bananowo-truskawkowy
- Dżem figowo-jabłkowy
- Błyskawiczna marmolada jabłkowa z cynamonem i z anisem
- Dżem figowo-ananasowy
- Figi w zalewie słodko-kwaśnej
- Marmolada nektarynkowa
- Napój imbirowy
- Nalewka waniliowa
- 2. Desery
- Galaretka jabłkowa
- Panna cotta o smaku waniliowym
- Panna cotta o smaku kawowym
- Panna cotta z sharonem
- Panna cotta pomarańczowa
- 3. Ciasta ucierane
- Ciasto marchewkowe
- Sernik
- Ciasto jabłkowo-cynamonowe
- Brownies
- Pierniczki
- Murzynek z masą twarogową
- Jabłkowe babeczki
- Piernikowy sękacz
- Pierścień z ciasta serowego
- Śmietanowiec
- Ciasto z sokiem jabłkowym
- Ptysie z bitą śmietaną
- 4. Torty
- Rolada z nadzieniem wiśniowo-figowym
- Torcik wiśniowo-morelowy
- Rolada biszkoptowa
- Tort czekoladowy
- Tort kokosowo-czekoladowy
- Babeczki orzechowe z wiśniowym kremem
- Tort z ciasta cynamonowego z kremem herbacianym
- Nieudacznik
- 5. Ciasta kruche
- Ciasteczka śmietanowe
- Babeczki z marmoladą figową
- Chrupkie ciasto kruche
- Babeczki z jabłkami
- 6. Ciasta francuskie i półfrancuskie
- Gruszki w gniazdach
- Bułeczki z ciasta francuskiego z twarogiem
- Napoleonki z ciasta półfrancuskiego
- Kopertki z brzoskwinią
- Szarlotka
- Makowiec z ciasta półfrancuskiego drożdżowego
- 7. Zagraniczne to i owo
- Strucla z jabłkami
- Borek
- Ciasto orzechowe
- Ciasto z gałką muszkatołową
- Pierożki jogurtowe
- Paluszki z ciasta jogurtowego z żółtym serem
- Mufinki buraczkowe
- Amerykański budyń owocowy z chleba tostowego
- Angielski budyń z różnych ciast drożdżowych
- Wafle z nadzieniem czekoladowym
- Francuska tarta z jabłkami
- Tarta warzywno-pieczarkowa
- Moje ulubione nadzienie tarty
- 8. Mrożone słodkości
- Parfait z ciasteczkami
- Parfait waniliowy
- Lody cytrynowe
- Panierowane lody cytrynowe
- Lodzik orzechowy
- 9. I jeszcze dwie pikantności
- Rogaliki z szynką
- Bułeczki z suszonymi pomidorami